Projects

Shortlisted in 2024 Houses Awards – House Alteration + Addition Under 200sqm + House in a Heritage Context




Tetris/Tetra
“An endeavor involving rearranging things of different shape into a physical space. “ noun. From the Greek – tettares
, meaning four
A family of four (+ a doggo) 
Four new rooms.
Four different materials.

We transformed an inter-war timber home by keeping the front four rooms as they were, editing the small original family bathroom + adding the four spaces to the south or rear of the block. Northern light enters through two pop-up clerestory roof lights that can be opened to allow a thermal chimney to disperse hot air in summer

Photographer: Jack Lovel

Builder: Zachary Spark Construction P/L



Rosebud – Interior Alterations –

Our clients had purchased the home over 20 years ago and were keen to revamp its interior and create a more contemporary family home. A cooks kitchen was re-designed on the upper floor, with a pantry created out of a redundant hallway. Warm walnut joinery offers a contrast to the crisp white cabinetry.

Composite stone benches for the island and cooking areas and a low height breakfast bar. The bar was given an overhaul and hidden from view via ‘brise-soleil’ walnut veneer fins and shelving. Finally, a main family bathroom with a feature wall of cracked feature tiles. New stairs and under stair storage solve the age old renovation problem.

Photography: Jack Lovel Stylist: Rhiannon Orr (Design Orr) Builder: Ecoast P/L



Toorak – Interior Alterations –

The ‘Burley’ or former Salter House is a single story family home designed by Walter Burley Griffin and built for Stanley R Salter in 1926. Built in a patented concrete masonry system, devised by Griffin, known as ‘Knitlock’,  this modular cladding and construction system was lauded as an efficient way of building dwellings. The project is one of three remaining ‘Knitlock’ houses in Victoria.

The present owners bought the property in mid-2017 with a view to its restoration. The brief was to allow the house to reveal itself through it’s unique structure, materiality and context. The response was to update the environmental and sustainable attributes of the original house through carefully considered interventions both internally and externally.

This was achieved by only doing what was necessary and retaining as much as possible. The small house now sits embedded in an indigenous landscape of soft edges, natural ponds and boulder outcrops.

Photography: Jack Lovel Stylist: Without Studio Furniture: Builder: Enviroline P/L Landscape Design: Sam Cox + Team



7 Conifer Avenue Brooklyn VIC 3013 m > 0419 158 652 e > [email protected]